Oude tijden herleven: Vinyl met Guldens afrekenen

Oude tijden herleven: Vinyl met Guldens afrekenen

Alsof de tijd heel even stil heeft gestaan. Guldens en Vinyl, dat is wel erg 1980!

Het tegendeel is echter waar. Guldens zijn gereïncarneerd in een digital jasje en ook vinyl is tegenwoordig hipper dan ooit. Nostalgie ten top, prachtig! Toch maar weer eens een LP opzetten, dat knisteren van de naald , de sound, daar kan geen CD tegenop!

Dat vondt Paul Tetteroo blijkbaar ook. Hij begon de webshop Sounds for Sure in 2008. Eigenlijk puur uit hobby. “Destijds verkochten we voornamelijk wat tweedehands cd’s en cd’s van independent labels en bandjes. Vrij kort daarna vroeg iemand of we ook tweedehands LP’s verkochten. Die zijn we toen maar eens gaan inkopen.

Heden ten daage is er een grote groep muziekliefhebbers die vinyl (her)ontdekt hebben. Tenslotte blijft het een bijzonder medium. Een product waarmee je weer op een andere manier in contact komt met muziek, doordat je de geluidsdrager met zorg en aandacht moet behandelen. En dat is ook wat goede muziek verdient: met aandacht worden beluisterd. Nog los van het mooie grote artwork dat de hoezen vaak hebben en de bijna rituele bezigheid van het opzetten van een plaat. Het is de combinatie van dit alles, een soort tegenbeweging tegen de digitale muziekwereld met zijn ‘wegwerpmuziek’, die meegeholpen heeft aan de huidige populariteit van de vinyl LP.

In de webshop richt Sounds for Sure zich met name op tweedehands pop en rock LP’s. Daarnaast is er een beperkte selectie van gebruikte en nieuwe cd’s en een klein assortiment nieuw vinyl. “We hebben veel zorg en aandacht voor de geluidsdragers, omdat we houden van muziek. Bij de tweedehands platen zorgen we voor schoon vinyl en natuurlijk voor een heldere grading, zodat je een goed beeld krijgt van wat je koopt. Tenslotte houden we niet van teleurgestelde mensen, maar des te meer van blije gezichten.

Gulden en Vinyl, alsof het nooit anders is geweest. 

Webshop: http://www.soundsforsure.nl

Sounds for Sure
Wilgenhof 12
3355 PA Papendrecht
The Netherlands
Reageren is niet mogelijk.