VRwebwinkel accepteert nu ook Gulden

VRwebwinkel accepteert nu ook Gulden

En weer een lokatie erbij waar je met Gulden kunt betalen! Het ecosysteem rondom deze munt groeit hard, erg hard! Konden we al voor onderhoudt aan de wagen bij Garage My Car terecht, en voor tandzorg bij EDM tandartsen, ja zelfs op vakantie naar Dalen in Noorwegen, om er maar een paar te noemen, komt daar nu de VRwebwinkel bij.

Tjeerd Lotens van VRwebwinkel aan het woord:”Wij richten ons met name op de accessoires zoals beschermhoezen, hygienemaskers en vervangende gezichtsmaskers en niet zozeer op VR Headsets zelf. Aangezien Virtual Reality echt een nieuwe techniek is, hoort daar wat ons betreft een innovatieve betalingsmethode als Gulden gewoon bij.” 

We stelden Tjeerd een aantal vragen:

Wat heeft jullie doen besluiten om Gulden als betalingsmiddel te accepteren in de webwinkel?

Dat heeft eigenlijk te maken met een aantal zaken: Ten eerste bedienen we een over het algemeen ‘Tech Savy’ publiek. Dit is een doelgroep die zonder veel moeite nieuwe technieken adopteert en het ook vanzelfsprekend vindt dat deze op elk moment toegankelijk zijn. Het toevoegen van een Gulden Checkout aan onze webwinkel is daarmee eigenlijk een logische stap.

Ten tweede spelen het gebruikersgemak en uiteraard de kosten een belangrijke rol. Het “doen” van een guldenbetaling verloopt minimaal net zo snel als het doen van een iDeal betaling. Dat geldt zowel voor onze klanten als voor onszelf. Dat is voor ons van groot belang omdat snelheid van levering een belangrijke component is in onze dienstverlening.

Kan je concreet voordelen noemen van het gebruik van Gulden in jouw webwinkel?

Je werkt over het algemeen aan krappe marges en een groot voordeel van Guldenbetalingen is het feit dat de kosten voor het accepteren van Gulden ronduit laag liggen. Zeker als je dit afzet tegen de kosten die we maken voor het accepteren van iDeal betalingen. iDeal transacties worden per stuk gefactureerd en als we bijvoorbeeld Bancontact (de Belgische evenknie van iDeal) accepteren komt daar ook nog een percentage van het factuurbedrag bij.

Een ander voordeel is het feit dat we het geld direct in ons bezit hebben, iDeal betalingen verlopen via een Payment provider en deze keert betalingen in periodieke batches uit. Met Gulden heb ik het geld gelijk beschikbaar en maak ik het eenvoudig over naar een IBAN nummer en kan het verder “laten werken”. Het draagt dus voor ons een op een bij aan een gezonde cashflow.

Bezit je zelf ook Gulden?

Vanzelfsprekend. Ik heb al sinds januari Gulden in mijn bezit, dus ruim voordat we het introduceerden als betalingsmogelijkheid. We kunnen uiteraard niet over één nacht ijs gaan als het om klantgemak en met name veiligheid gaat. We hebben een goedlopende webwinkel met dito reputatie met WebWinkel keur. Een risico nemen op het gebied van betaaltransacties is daarom absoluut geen optie. Om die reden is de betalingsmogelijkheid nu pas geïmplementeerd. In die afgelopen acht maanden hebben we onder andere uitgebreid meegelezen op de Gulden Slack en diverse andere kanalen gevolgd. Ik ben ervan overtuigd dat dit een 100% veilige betalingsmethode is die waarde toevoegt aan de onderneming en met name onze klanten.

Kan je aangeven waarom je Gulden als veilig beschouwd? Het is tenslotte Cryptocurrency?

Ik weet persoonlijk niet of ik Gulden snel als Cryptocurrency zou kwalificeren, technisch gezien is het dat misschien wel. Het is tenslotte Blockchain technologie. En toch zie ik weinig raakvlak met de wereld van Cryptocurrency zoals ik die in mijn onderzoek ook wel ben tegengekomen. Er zit echt ongelooflijk veel kaf tussen het koren en de meeste van die “CryptoCoins” zijn feitelijk niet meer dan “copy & paste” speeltjes voor investeerders en oplichters. Ik ben wellicht wat kort door de bocht daar maar in mijn zoektocht ben ik er wel achtergekomen dat de wereld van Crypto een behoorlijk mijnenveld is. Daarnaast heeft iets wat mij betreft pas bestaansrecht als het ook daadwerkelijk bruikbaar is voor “de gemiddelde consument”, en dat is iets wat ik bij Gulden absoluut zie.

Waar ik, als ondernemer, ook een warm gevoel van krijg is het feit dat er een professioneel en “No Nonsense” team achter Gulden lijkt te zitten. Een team met een goed doortimmerd plan, een gezonde dosis zelfreflectie en een heldere strategie. Ik ben wat dat betreft zeer risico-mijdend en calculerend ingesteld maar na acht maanden uitgebreid onderzoek kwam Gulden eigenlijk zonder twijfel als dé cryptomunt om aan te bieden aan onze klanten uit de bus.

De technische kant: was het moeilijk om de Nocks Checkout toe te voegen aan je webwinkel?

Nee niet echt, of beter gezegd: echt niet. Toen het besluit genomen was duurde het nog ongeveer 3 minuten voordat de optie beschikbaar was. Wij werken met WordPress en Woocommerce in de webwinkel. Een erg korte zoektocht in de Plugin directory van WordPress leerde dat er gewoon een plugin beschikbaar is voor een Gulden checkout. Deze plugin gedownload en geactiveerd en het walletadres via de settings in “Woocommerce betalingen” toegevoegd. En ja, dat was het eigenlijk. Uiteraard nog enige testen uitgevoerd en we konden ook eigenlijk niks ontdekken wat er eventueel nog beter kon.

Zou je dit aanraden aan collega webwinkeliers?

Ja, zonder twijfel, en dat zeg ik oprecht en gebaseerd op uitgebreid onderzoek. Ik denk sowieso dat dit dé toekomst van betalen is, anders waren wij er ook niet aan begonnen. Je geeft ook een signaal af aan je klanten. Feitelijk zeg je: mijn onderneming loopt voorop als het gaat om het adopteren van nieuwe technieken en wij zijn niet bang om een ‘first mover’ te zijn. Dat draagt misschien niet veel bij voor een webwinkel in bijvoorbeeld brei artikelen, maar er zijn heel wat niches te noemen waar dit signaal zeker bijdraagt aan de perceptie van de klant ten aanzien van jouw webwinkel.

Ten tweede lever je een positieve bijdrage aan de ‘Customer Journey’ en niet onbelangrijk voor jou als ondernemer: de kosten voor het accepteren van betalingen gaan significant naar beneden. Ik zou het liefste zien dat al onze klanten vandaag nog met Gulden zouden gaan betalen.

Waarvan akte, Tjeerd, bedankt voor het beantwoorden van onze vragen.

Neem een kijkje bij deze innovatieve VRwebwinkel.

Reageren is niet mogelijk.