Pizzeria Buurman&Buurman Groningen accepteert Gulden

Pizzeria Buurman&Buurman Groningen accepteert Gulden

Vanaf volgende week mag je bij pizzeria Buurman&Buurman afrekenen met Guldens.

Buurman&Buurman is niet de enige zaak in Groningen die de mogelijkheid geeft om met deze futuristische valuta te betalen. Zo kun je bij Taxi Noord je ritjes gewoon met de Gulden afrekenen. “Ik kreeg het idee van het bedrijf Nocks, die zit vlak achter Simplon. We accepteren de Gulden via de kassa-app Nocks Checkout”, zegt Douwe.

Hoe werkt betalen met de Gulden?

Betalen met de digitale Gulden is makkelijk. Je maakt een account aan op een website als Nocks.co waar je met euro’s cryptocurrency kunt kopen. Via een app, die een digitale portemonnee is, kun je geld overmaken naar een rekening. “Mijn betaalsysteem genereert een q-code”, zegt Douwe. “Als je die scant met je app, krijg ik het opgegeven bedrag binnen. Simpel.

Investering

De digitale muntenmarkt is vrij nieuw en fluctueert enorm. Zo kan de bitcoin, de meest bekende cryptocurrency, vandaag zomaar honderd euro meer waard zijn dan morgen. De investering in het ontvangen van betalingen in Gulden is echter zonder risico’s, daar zorgt Nocks via de Check-out app voor indien je in euro’s uitbetaald wilt worden.

Ik vind het wel een leuk experiment”, zegt de pizzabaas. “Voor hetzelfde geld is een pizza die ik vandaag verkoop volgend jaar drie keer zoveel waard.” Maar het kan ook zomaar tien keer minder waard zijn. Douwe lacht. “Alles kan.

Buurman & Buurman!

Lees hier het hele artikel op Sikkom.nl

Reageren is niet mogelijk.