Blog- Trading Seminars over Gulden

Blog- Trading Seminars over Gulden

Wie had dat ooit kunnen bedenken. De Gulden weer terug in de portemonnee. Al moet je die oude leren knip wel verruilen voor een digitale versie. Dat is gelukkig een stuk eenvoudiger dan het waarschijnlijk klinkt.
De digitale Gulden is in 2014 tot leven gekomen en wordt afgekort tot NLG. De ontwikkelaars hebben het hun ambitie gemaakt om NLG tot een groot succes te brengen. Hierbij is het onderliggend blockchain de drijvende kracht van deze ambitie.

NLG blockchain zet hackers buiten spel
Blockchains zijn relatief nieuw en zijn hierdoor min of meer continue in ontwikkeling. Tenzij je een crypto-nerd bent en van elke upgrade en aanpassing op de hoogte wilt blijven is het bijna ondoenlijk om de voortgang van de ontwikkelingen bij te houden. Wat wel belangrijk om te weten is, is dat NLG een supersnelle en veilige blockchain heeft. Dat kan dankzij PoW2. Volgens de mensen van NLG zelf ligt hun unieke Gulden blockchain hierdoor volledig buiten bereik van hackers.
Een gedurfde uitspraak. Laten we hopen dat de echte hackers hier geen lucht van krijgen.

Wat kan je als consument met de digitale Gulden?
Geld heb je nodig om goederen of services van te betalen. Fysiek geld wordt hierin alsmaar schaarser, we betalen immers massaal digitaal. Nu blockchaintechnologie de fundering aan het leggen is voor een maatschappij waar steeds meer transacties en services naast digitaal ook nog eens decentraal zullen worden geregeld, is als het ware de weg vrij gemaakt voor nieuwe cryptovaluta die je als consument eenvoudig kunt implementeren in je dagelijkse beslommeringen. Zo kan je nu al met NLG betalen bij meer dan honderd winkels en retailers, waaronder autoverhuurbedrijven, restaurants en winkels.

Waarom zou ik NLG gaan gebruiken?
Betalen met gulden gaat snel en eenvoudig. De NLG-app op je mobiel bevat een QR-code die gescand kan worden waardoor toestemming wordt gevraagd om een bedrag van jouw NLG-rekening af te schrijven. Net als pinnen zeg maar. Kosten zijn er niet! Dat is wel even anders dan bij conventionele bankbetalingen. Zeker als het om een internationale transactie gaat ben je met NLG spekkoper want buitenlandse overboekingen kosten bakken met geld. Met NLG betalen is zelfs goedkoper dan PayPal. En veiliger!
Net als bij Bitcoin, Ethereum en alle andere crypto’s is je NLG-wallet gecodeerd met een persoonlijke code, die alleen jij weet. De Gulden blockchain zorgt ervoor dat jouw transacties zonder enige onderbreking aankomt bij de andere partij. Dat gebeurt 4 keer sneller dan Bitcoin dat kan.

Hoe kom ik aan NLG?
Mining is de meest goedkope manier om NLG te verzamelen. Maar dan moet je wel speciale mining hardware hebben. Als je het simpel wilt houden ga je naar een online exchange (wisselkantoor) en koop je daar je Guldens. Momenteel staat 1 NLG op 8,3 eurocent. Je dient er rekening mee te houden dat de koers flink kan fluctueren. Maar gezien de hoge kwaliteit van het blockchain en de ambitie van de ontwikkelaars is het niet ondenkbaar dat de waarde van NLG op (korte) termijn geleidelijk zal toenemen. Als die waardestijging in werking is gezet zullen meer en meer mensen NLG gaan gebruiken, zo is de verwachting.

Er is een beperkt aantal guldens in omloop.
Voor investeerders interessant want dat geeft zekerheid.
let op! Met een NLG app / wallet zet je als het ware je bank in een klap buitenspel! Dat is al decennia lang een droom van veel mensen. Nu maar hopen dat zij en veel anderen NLG willen en gaat omarmen. Ik heb in ieder geval de app wallet, inclusief NLG saldo. Kom op, doe ook mee!

Artikel door Arjan Eikelenboom.

kijk hier voor het origineel op tradingseminars.nl

Reageren is niet mogelijk.