Februari Ontwikkelingen

Februari Ontwikkelingen

Van het Gulden Development Team:

Februari Ontwikkelingen.
Een hartelijk dank aan alle leden van de Gulden gemeenschap die geduldig wachten op de 2.0 release, we weten dat het wachten moeilijk is, maar het zal de moeite waard zijn.

Gulden 2.0
Het testen van Gulden 2.0 gaat verder, zowel SegSig als PoW² zien er stabiel en solide uit.
In januari werden enkele prestatieproblemen in de onderliggende codebasis aan het licht gebracht die niet direct verband houden met PoW² maar erdoor nog duidelijker zijn gemaakt; een concreet voorbeeld is dat de portemonnee worstelde met het grote aantal van transacties, in het verleden had dit slechts gevolgen voor een kleine groep gebruikers, maar met een grotere gebruikersbasis is duidelijk geworden dat dit moest worden aangepakt.
In de laatste testfase werd ook duidelijk dat we betere tools nodig hadden voor onze testers om verschillende onderdelen van het systeem te testen, er is veel werk verzet om de RPC en UI(user interface) te verbeteren om dit mogelijk te maken.

Het werd ook duidelijk dat we de RPC moesten verbeteren ter voorbereiding op fantastische gemeenschapsinitiatieven zoals G-Dash.nl; Toen we aan PoW² begonnen, dachten we dat we eerst een basis in portemonnee witnesssysteem zouden opzetten en dat we later verdere releases zouden uitbrengen om het uit te breiden en witnessen op andere apparaten zoals een Raspberry Pi en andere gebruiksvriendelijke opties te ondersteunen. Onze gemeenschap heeft echter al onze verwachtingen overtroffen en gretig vooruit gewerkt om een aantal van deze opties te ontwikkelen, het is fantastisch om te zien hoe levendig en solide onze gemeenschap is geworden.

Dit betekent echter dat we volledige steun moeten krijgen voor de ‘get go’, er is extra werk verricht om ervoor te zorgen dat vrijwel alle aspecten van het witnesssysteem klaar zijn voor de eerste release.
In februari hebben we al het bovenstaande en andere dingen aan de orde gesteld, op dit moment is het ontwikkelteam druk bezig met het afronden van de UI; Binnenkort zullen er Sneak Previews volgen!
Met deze laatste fase zullen we nog een testrit maken, de meest uitgebreide, waarna we hopen klaar te zijn om los te gaan, maar zoals gewoonlijk stellen we kwaliteit boven alles en zullen we pas iets vrijgeven als we er 100% zeker van zijn dat het klaar is.

Een nieuw tijdperk voor de codebase
Tijdens de ontwikkeling van PoW² zijn we ook tot het besef gekomen dat het tijd is om de manier waarop we dingen doen te veranderen.
In het verleden hebben we Gulden behandeld als “Bitcoin met enkele wijzigingen”, alle Gulden code is geschreven met dit in gedachten, met veel zorg en aandacht voor het zoveel mogelijk gelijk houden van de code aan Bitcoin. Inclusief allerlei slimme trucs om te voorkomen dat je hernoemingen in de codebase etc. doet.
Dit had het voordeel dat we de veranderingen in Bitcoin zo gemakkelijk mogelijk konden bijhouden en is de verstandige manier om dingen te doen wanneer het aantal veranderingen klein is. Het heeft echter ook alle coderingswerkzaamheden bemoeilijkt.

Naarmate de hoeveelheid verschillen die we hebben gemaakt groter is geworden, is het voordeel daarvan steeds minder geworden en het werk om het bij te houden steeds meer geworden. We zijn tot het besef gekomen dat we op dit moment, tegen het einde van de ontwikkeling van PoW² en SegSig – we met trots kunnen zeggen dat Gulden niet langer “Bitcoin met wat veranderingen” is, maar dat we ons eigen project zijn.
En dus is de tijd gekomen om deze oude manier van doen opzij te gooien en in plaats daarvan de nieuwe volledig te omarmen. Vanaf nu zullen we niet langer proberen de Bitcoin codebase te volgen, maar in plaats daarvan zullen we deze verbeteren waar we maar willen, dit zal ons helpen om ons in de toekomst sneller en kwalitatief beter te ontwikkelen, er zijn veel veranderingen die we willen doorvoeren en een aantal daarvan is al in gang gezet. We zullen nog steeds bijhouden wat het Bitcoin-project doet en zullen de verbeteringen en bugfixes die ze maken in de gaten houden en waar nodig implementeren, zodat er in dat opzicht geen voordeel verloren gaat.

Nieuwe ontwikkelaar
Sommigen van jullie zullen onze advertentie voor een netwerkontwikkelaar hebben gezien; een geschikt persoon voor de rol is geïdentificeerd, en met de bovenstaande codebase beperkingen uit de weg is hij hard aan het werken aan de verschillende projecten die we al geruime tijd hadden gepland.
Deze projecten zijn noodzakelijk om het Gulden-project verder te laten groeien, in de groeispurt van december/januari werd duidelijk dat het Gulden-netwerk meer groeit dan waartoe de Bitcoin codebasis in staat is en dat verdere aanpassing noodzakelijk zou zijn.
We zijn erg enthousiast om een andere ontwikkelaar te hebben om te helpen met de kerncode en hopen dat we hem na het succes van deze eerste projecten kunnen houden om te helpen met diverse andere lopende projecten.

Mobiele portemonnee
Onze mobiele ontwikkelaars zijn achter de schermen nog steeds hard aan het werk om de code in de mobiele portemonnee te verbeteren, zodra de code aan de standaard is, zullen nieuwe mobiele releases vaker voorkomen met veel bruikbaarheidsverbeteringen.

Reageren is niet mogelijk.