Sneak peek iOS wallet en Sonic nieuws

Sneak peek iOS wallet en Sonic nieuws

Gisteravond deelde Rijk een aantal nieuwtjes met de Gulden Community op Slack.

Zo is nu duidelijk dat Sonic, welke als losse update tot nu toe op de roadmap stond, tegelijkertijd met de Gulden 2.0 update uitgebracht zal worden. Zie ook dev.gulden.com voor meer uitleg.

Sonic

Sonic houdt in dat de initiële synchronisatietijd bij het installeren van de desktop wallet verkort wordt. Nu duurt het ophalen van de gehele blockchain tot soms wel vier uur. Dit zou met Sonic onder het uur gebracht moeten worden. Een enorme vooruitgang dus, welk de gebruiksvriendelijkheid een stuk groter maakt.  

IOS Wallet

Naast het Sonic nieuws heeft Rijk ons ook een eerste inkijk gegeven in de nieuwe iOS wallet. Op de screenshot die gedeeld is, is duidelijk een ‘Request Amount’ knop te zien. In lijn met moderne bankieren apps zou dit het mogelijk moeten kunnen maken om betaalverzoeken naar vrienden uit je adresboek te sturen. Net als Tikkie van ABN AMRO of Bunq bijvoorbeeld. 

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als dat betaalverzoek desgewenst in Gulden of Euro’s voldaan kan worden. Een mogelijke integratie van Nocks als betaalprovider is niet uit te sluiten. Wat zou kunnen impliceren dat in een later stadium ook Britse Ponden of US Dollars gebruikt kunnen worden om het betaalverzoek in te willigen. GBP en USD zijn immers markten die Nocks binnen afzienbare tijd aan hun huidige Euro-Gulden portefolio gaat toevoegen. Dus dan krijgen we naast Gulden-Euro ook Gulden-Dollar en Gulden-Pond.

Desktop Wallet

En voor diegenen die het het afgelopen week gemist hebben. Er was ons ook nog een blik gegund in de ontwikkeling van de desktop wallet. Onderstaande printscreen toont het witness gedeelte, de depositorekening. De grijze lijn is de verwachte renteopbrengst, en de blauwe lijn is de daadwerkelijk opbrengst. Immers, de opbrengsten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, de gekozen duur van het deposito als ook de hoogte van het vastgezette bedrag. Let wel, dit is gebaseerd op de test omgeving, er kan geen waarde aan de getoonde cijfers toegekend worden.

Helaas is nog niet bekend wanneer de update uitgerold gaat worden. Maar gezien de printscreens is het duidelijk dat we in een afrondende fase zitten. 

Reageren is niet mogelijk.