Marketingfunds gezocht voor sponsoring FootGolf Capital Cup en toer.

Marketingfunds gezocht voor sponsoring FootGolf Capital Cup en toer.

Om te beginnen: wat is FootGolf?

FootGolf is een in 2009 in Nederland bedacht en ontwikkelde sport. FootGolf brengt het beste van twee sporten, voetbal en golf, samen. De sport golf beschikt over het algemeen over geweldige locaties en heeft een ontspannen uitstraling en uitwerking. Voetbal heeft de stoere uitstraling, het grote bereik en natuurlijk de sporticonen. Dit maakt FootGolf een hele mooie en interessante sport.

Gulden European FootGolf Tour

Sinds 2013 vindt jaarlijks in Nederland de zogenaamde Capital Cup plaats, een van s’ werelds hoogst aangeschreven FootGolf events met een internationaal speelveld met meer dan 300 deelnemers vanuit Italië tot Japan en van Amerika tot aan Zweden. Dit event zal ook als startschot fungeren voor de Europese tour die daarop volgt. In voorgaande jaren werd de tour uitgezonden op kanalen zoals BBC, ESPN, Sky News Australia, CNN en Business Insider, met een totaalbereik van meer dan 10.000.000 views(!).

Marketingkansen

Gulden.com is benadert door het marketingteam van de FootGolf toer. Aangezien Gulden zelf geen marketing verzorgd ligt dit geheel in handen van en door de community. Waarbij Gulden community-lid Bart deze taak op zich heeft genomen en verdere communicatie met de FootGolf toer zal verzorgen.

Footgolf biedt ons de kans om Gulden in de naam van de toer op te nemen en daarmee internationaal uit te dragen. Gulden wordt daarbij als official partner neergezet en in alle media uitingen genoemd. Maar het gaat nog een stukje verder. Het prijzengeld van de toer zal in Gulden uitgekeerd worden! En ook zal men proberen dat op de toernooi-locaties bij drank en eet gebeuren met Gulden betaald kan worden, maar daarbij zijn ze afhankelijk van de food partners.

Als laatste gaat men proberen zo veel mogelijk aandacht voor de toer als Gulden te generen in de media, als zijnde het eerste sporttoernooi dat prijzengeld uitkeert in de nieuwe manier van betalen: Gulden.

Wat wordt er gevraagd.

Voor als dit moois wordt er een bijdrage aan de toerkas gevraagd van 75000 NLG, oftewel Euro 7500,-. Dit is het bedrag dat we bij elkaar moeten zien te krijgen als community om het toernooi onze naam te laten dragen. De deadline voor het sponsorgeld is 14 mei.

Kijk hier om te zien hoeveel er al opgehaald is en om te doneren: http://footgolf.gulden.social

Waneer begint het.

Het begint met de Capital Cup in juni in Nederland. Dit is tevens de aftrap van de toer. Daarna doet men de volgende landen aan: Italie, Ierland, Spanje, Oostenrijk, Zweden en Portugal (sommige landen twee keer).

Kortom

Dit event kunnen wij, de Gulden Community, aangrijpen om de Gulden op een unieke manier op de kaart te zetten; een internationaal (sport)event, waarbij de prijsgelden worden uitbetaald in Gulden en waarbij Gulden als official partner wordt neergezet.

Wat zit er in voor donateurs:

Donatie: Het beste even melden ook per Slack aan Bart, dan kan hij een lijst bijhouden en kun je je Guldens terug gestort krijgen, mocht het benodigde bedrag niet behaald zijn.

50 Gulden:
Bij donatie van dit bedrag en/of meer krijgt de donateur vrij toegang tot de Capital Cup 2018 in Rotterdam, Nederland;

250 Gulden:
Bij donatie van dit bedrag en/of meer krijgt de donateur toegang tot de Meet en Greet met internationale topspelers tijdens de Capital Cup in Rotterdam, Nederland;

75000 Gulden/7500EUR
Bij donatie van het totaalbedrag door de community stelt de organisatie een ruimte beschikbaar inclusief een (sportieve) keynote spreker voor de Gulden meetup.

Voor meer informatie kijk op www.footgolfcapitalcup.com en https://www.footgolfcapitaltour.com/

Hierbij de aftermovie van vorig jaar https://www.youtube.com/watch?v=FoEqu4r98M0.

Reageren is niet mogelijk.