Gulden spaardeposito groot succes!

Gulden spaardeposito groot succes!

Binnen enkele dagen al voor ruim 35 miljoen aan Gulden vastgezet

Sinds vrijdag 20 juli is het mogelijk voor Gulden-bezitters om hun digitale munten vast te zetten op een spaardeposito. Op deze manier kunnen ze tot wel 300% meer rente ontvangen dan bij hun reguliere bank. Binnen enkele dagen zijn er al voor ruim 35 miljoen aan Gulden met een waarde van meer dan 2 miljoen Euro vastgezet. Gulden is hiermee de eerste cryptomunt ter wereld die bezitters op een veilige manier in staat stelt een belonings c.q. rente-opbrengst van naar verwachting tussen de 3% en 10% te bewerkstelligen.

Zelf beheren
Tijden veranderen. Mensen kunnen zelf hun zorgverzekering kiezen, zelf hun eigen energieleverancier kiezen en nu dus ook zelf hun eigen geld beheren.
Door het aanmaken van een zogeheten witness rekening in de desktop applicatie van Gulden kan men een bedrag voor een bepaalde tijd vastzetten in deposito. Hoe meer men vastzet en desto langer, hoe hoger de beloning die men ontvangt. De beloningen zijn, anders dan het deposito zelf, op elk moment opneembaar en direct naar een IBAN nummer over te maken.

Witness rekening
Het uitkeren van beloningen is mogelijk doordat sinds afgelopen vrijdag de beloningen voor het ‘mijnen’ van Gulden verdeeld worden over de miners en de nieuwe witness-rekeningen. 
Elke witness rekening helpt automatisch mee het Gulden netwerk veiliger te maken door de blokken die de miners aanbieden te controleren.
Gulden spreekt dan ook niet van een rente vergoeding maar liever van een beloning voor het helpen controleren van de blokken.

Kanttekening is hierbij dat de opbrengsten niet gegarandeerd zijn. Hoe meer deposito’s aangemaakt worden hoe minder groot de rendementen worden. Het is immers zo dat er per dag maar een maximum aantal blokken gemined worden. Dit kan er toe leiden dat bij kleinere bedragen en kortere looptijden er nagenoeg, of wellicht zelfs niets, uitgekeerd kan worden. 

Onderstaand twee voorbeelden op basis van de huidige situatie. Opbrengsten kunnen dus minder worden! Let op, getoonde rendementen zijn berekend over een jaar. Dus als er staat dat de opbrengst 3,3% is voor het vastzetten van 10000 Gulden voor 1 maand betekent dat u dus in die ene maand maar (3,3% gedeeld door 12 is) 0,275% rente kunt ontvangen. Het loont daarbij echt om langere perioden te selecteren.

Als we 10.000 Gulden vast zetten: Als we 100.000 Gulden vastzetten:
1 maand 3,3% 1 maand 5,2%
2 maanden 3,5% 2 maanden 5,6%
6 maanden 4,5% 6 maanden 6,9%
1 jaar 5,7% 1 jaar 8,4%
2 jaar 9,0% 2 jaar 11,9%
3 jaar 11,9% 3 jaar 14,5%

 
Mini Computer
Om te kunnen helpen witnessen en dus beloningen te ontvangen moet de Gulden applicatie wel continue online zijn. De desktop wallet vergt echter, anders dan het mijnen zelf, nagenoeg geen rekenkracht en kan daardoor op een energiezuinige minicomputer draaien zoals een Raspberry Pi. Deze is eenvoudig aan te sluiten op de router in de meterkast, waardoor het witnessen voor iedereen mogelijk is.

Veilige Blockchain
Door dit witnessen en de vernieuwde blockchain heeft Gulden een ongekend hoog veiligheidsniveau gekregen. Daardoor is Gulden velen malen veiliger dan bijvoorbeeld het gebruik van een creditcard.

Ook voor ondernemers
Steeds meer ondernemers accepteren Gulden als betaalmiddel. Op dit moment zijn er ongeveer 160 bedrijven en winkels in Nederland die Gulden als betaalmiddel accepteren. Dat varieert van taxi- en autoverhuurbedrijven, horecazaken, webshops, bloemisten, tandartsen, fietsenwinkels tot schildersbedrijven, campings, modezaken en elektroleveranciers. 

Onlangs nog zijn een groot aantal Groningse ondernemers begonnen met het accepteren van Gulden betalingen. 
Met 5 eurocent per transactie is Gulden voor ondernemers vele malen goedkoper te accepteren dan een reguliere pinbetalingen, terwijl men wel gewoon in Euro’s uitbetaald krijgt. Bovendien hebben ondernemers voor het accepteren van Gulden geen dure pin-terminal nodig en duurt een betaling slechts enkele seconden.

Over Gulden
Gulden werd in april 2014 geïntroduceerd als decentraal betaalmiddel naast de Euro en Dollar. Inmiddels is het uitgegroeid tot een prima alternatief voor de alom bekende Bitcoin en heeft het deze op meerdere belangrijke punten als snelheid, kosten en veiligheid reeds ingehaald. Dankzij de gebruiksvriendelijke en gratis apps telt Gulden inmiddels ruim 150.000 gebruikers en raakt het door de lage kosten steeds meer in trek als betaalmiddel.

P.S: Er wordt vanavond een nieuwe versie van de desktop wallet uitgebracht die weer een stuk sneller opstart, dit zal versie 2.0.0.9 zijn. Op de Raspberry is de update ook beschikbaar. Herstarten zal de update automatisch installeren.
Reageren is niet mogelijk.