Over Gulden

Over Gulden

Wat is Gulden?

Gulden is digitaal geld op basis van de blockchain techniek, ook wel een cryptocurrency genoemd. Het is dan ook de nieuwe manier van betalen. Makkelijk, veilig én snel. Betalingen worden écht direct uitgevoerd, dus ook ‘s avonds en in het weekend, naar waar ook ter wereld. Gewoon via apps op je telefoon of pc.

Even wat achtergrondinformatie:

Gulden is een decentrale valuta, dat betekent dat niemand eigenaar is van Gulden. Het is bedacht door Rijk Plasman. Hij wordt bijgestaan door een open community die bekwaam en behulpzaam is allerlei vragen te beantwoorden. Gulden kent een indrukwekkende roadmap voor ontwikkelingen. De apps en achterliggende technieken worden continue verbeterd en verder geperfectioneerd. Steeds meer mensen gebruiken de gratis apps. Momenteel zijn er ca. 40000 gebruikers en dat aantal neemt steeds sneller toe. Gulden is hard op weg om een algemeen en laagdrempelig betaalmiddel te worden, geschikt voor dagelijks gebruik.

Wat kun je ermee?

Gulden is vooral bedoeld om mee te betalen, bijvoorbeeld in winkels, restaurants, online en tussen familieleden. En dat alles grenzeloos, snel en veilig. Omdat je zelf je geld beheert is het ook veel goedkoper dan een bankrekening aanhouden met alle kwartaal- en betaalkosten van dien.

Voor wie?

Daar kunnen we kort over zijn. Iedereen. De Guldenapp is heel gemakkelijk om te gebruiken. Daarnaast is het ook interessant voor winkeliers, restaurants en iedereen die pin- en iDEAL-betalingen ontvangt. Het ontvangen van Guldens is namelijk vele malen goedkoper. Meer en meer bedrijven accepteren dan ook directe Guldenbetalingen. Zo kun je bijvoorbeeld met Guldens bij Taxi Noord in Groningen betalen, een drankje doen op Curaçao of een broodje bij Subway in Leeuwarden afrekenen. Maar ook de grote zakelijke internetprovider Xenosite werkt samen met Gulden. Het aantal acceptanten groeit steeds sneller.

Nocks

Ook zijn er steeds meer bedrijven die allerlei services aanbieden rondom Gulden, zoals bijvoorbeeld de betaalprovider Nocks. Dit maakt het o.a. voor merchants makkelijker Guldens te accepteren en te integreren in de huidige kassasystemen. Met de tools van Nocks is het letterlijk in enkele minuten op te zetten.

Kortom, start vandaag nog met Gulden.

Gulden, helemaal van jou, helemaal van nu.

Download de PDF hier: Gulden