RetailBites

RetailBites

Steeds meer ondernemers wagen de stap en beginnen met het accepteren van Gulden betalingen. Hier en daar een beetje geholpen en ondersteund door mensen uit de Gulden community. En wat heb je als ondernemer te verliezen? Niets toch! Het accepteren van Gulden betalingen is binnen drie minuten geregeld en daarna heb je er nog nauwelijks omkijken naar.

Voordeel is dat het goedkoper is dan een standaard PIN of iDeal-transactie, zeker voor ondernemers die weinig transacties of kleine bedragen doen. Je hebt geen dure (pin)terminal nodig met de bijbehorende maandelijkse abonnementskosten. Je betaalt alleen een kleine vergoeding per transactie. Gulden is door zijn lage kosten uitermate geschikt voor zogenaamde microbetalingen. Maar het accepteren van grotere bedragen is uiteraard ook mogelijk!

Inmiddels is er al enorm veel ondersteunend (beeld)materiaal ontworpen en beschikbaar. Zoals dit door de Gulden community zelf ontworpen ‘Wij accepteren Gulden’ affiche voor op de balie. Dat zal best hier en daar wat vragen gaan oproepen bij klanten. Spread the news!

Ter zake:

Het accepteren van een Gulden betaling kost een winkelier bij gebruik van de daarvoor ontwikkelde Nocks Checkout App slechts €0.05 per transactie. Daarvoor krijg je een mooi overzicht van de transacties voor je boekhouder en uitbetaling in Euro als je daarvoor kiest. Dit kan in de app ingesteld worden naar eigen inzicht c.q. voorkeur.

Risico’s

Kleven er ook risico’s aan het implementeren van Gulden in mijn bedrijf? Die koersschommelingen bijvoorbeeld? Nee, je kunt gewoon euro’s ontvangen. Dit is instelbaar in de Nocks Checkout app. Uitbetaling gaat geheel automatisch. En geen risico’s met koersschommelingen. Bijv. je wilt iets verkopen voor 100 Euro dan betaald de klant met Guldens maar jij ontvangt gewoon 100 Euro via Nocks.

Starten als ondernemer met Gulden doe je zo:

Maak het jezelf makkelijk en print onderstaande handleiding die je stap voor stap helpt met het opzetten van een account.
Handleiding.pdf

Vermeldingen

Start nu met Gulden en meld je bedrijf gelijk even aan bij deze ‘Gouden Gidsen’ .
guldenmap.com
guldengids.nl
pay.gulden.com

Handige Links

Nocks.com is de betaalprovider die verschillende diensten aan retailers aanbied om Guldenbetalingen te accepteren.
Een van de grootste zakelijke internet service providers, Xenosite werkt al met Gulden.
Pay.nl biedt ook Gulden als optie in je betaalmix aan.
Gulden.com is de officiële Gulden website.
Video over Gulden: Wat is het, hoe werkt het.
Video: Hoe werkt een Guldenbetaling in ‘real life’?
Wereldkaart met alle Gulden acceptanten.
Meer beeldmateriaal, stickers etc..
Officiële Guldenlogo’s.

Verder

Voor webshops is er nu toe:

een plugin voor WordPress.
Gulden voor OpenCart
Gulden voor PrestaShop

Aan de volgende plugins wordt gewerkt:
Magento M1 en M2
WeFact/ WHMCS
Shopify
Omnipay
Easy Digital Downloads
Typeform

Wie werkt er al met Gulden?

Een kleine selectie uit de lange lijst: